Partners

Fuji Electric Frequentieregelaars

Sinds de oprichting van Fuji Electric in 1923 heeft Fuji Electric een sterke positie verworven als één van de leiders van het leveren van hoogwaardige elektrisch componenten. De "Fuji Electric Groep" heeft wereldwijd meer dan 15.000 werknemers.

ATB Motors B.V. is sinds 1990 de hoofdimporteur van Fuji Electric frequentie omvormers voor de Benelux.

Fuji frequentieregelaars zijn uiterst betrouwbaar, eenvoudig instelbaar, hebben zeer compacte inbouwmaten en zijn een perfecte traploze regeling voor uw elektromotoren.  In de praktijk hebben de Fuji frequentieregelaars zich ruimschoots bewezen als uiterst bedrijfszeker en breed toepasbaar. Fuji is wereldwijd een van de weinige ontwikkelaars en producenten van de vermogenselectronica. Door deze eigen ontwikkeling en productie beschikt Fuji over de nodige  “know how”. Hierdoor bezitten de Fuji frequentieregelaars uitstekende eigenschappen voor motor- en stroombeheersing. Fuji frequentieregelaars zijn wereldwijd inzetbaar en verkrijgbaar.

Wij verkopen de volgende typen, bezoek daarvoor onze webshop:

> FRENIC-Mini
> FRENIC-Multi
> FRENIC-Lift
> FRENIC-MEGA
> FRENIC-AQUA
> FRENIC-HVAC

Langer & Laumann liftbesturingen en deuraandrijvingen

Bij liften heeft het deursysteem een grote directe invloed op de beschikbaarheid van de lift . L&L ontwikkelde een flexibel standaard ombouwpakket voor bestaande deuren, welke met een minimum aan montagekosten eenvoudig kan worden gemonteerd. Het TSG pakket kan met minimale aanpassingen worden gemonteerd op ca. 95% van alle deuren tot ca. 400 kg.

De onderhoudsvrije gelijkstroommotor van de TSG met een tandriem overbrenging op de deurvleugel zorgt voor een snelle, betrouwbare, elegante en stille aandrijving. Een geïntegreerde microprocessor regelt de aangename, comfortabele deurbewegingen onder alle omstandigheden.

Of het nu gaat om bijv. liften in kantoorgebouwen of liften in verzorgingstehuizen, de TSG karakteristiek kan voor elke toepassing worden ingesteld. Door de grote keuze aan instelmogelijkheden wordt een veilige en vloeiende deurbeweging gecreëerd.

Snelheden tot 0,8 m/s zijn mogelijk. De toetsen en een geïntegreerde LED display ondersteunen een eenvoudige ingave van de parameters. Indien gewenst kan het basispakket worden uitgebreid met verschillende componenten, waardoor een compleet ombouwpakket ontstaat voor verschillende bestaande type deuren.

Wanneer geen compleet pakket beschikbaar is vragen wij u ons het type deur te sturen, zodat wij u kunnen informeren over de mogelijkheden van een ombouw met een TSG.

Meer informatie over de deuraandrijvingen van Langer & Laumann vind u hier. Vanzelfsprekend voorzien wij u graag van een deskundig advies.

> TMS 200 - 400
> QKS 9
> QKS 11
> QKS 8
> Parts

Ook voor complete liftbesturingen is L&L de aangewezen partner. Klantspecifiek, flexibiliteit, service, advies en betrouwbaarheid is wat wij u kunnen bieden.

OMS Roltrap- en Liftaandrijvingen

Energie besparen heeft een steeds belangrijkere rol binnen onze samenleving. Vooral bij intensief gebruikte liften valt er veel energie en dus geld te besparen. Als tegenhanger van de traditionele wormwiel aandrijving en de gearless aandrijving heeft OMS een hoog rendement liftmachine met een maximaal verlies van 3 á 4 % in de overbrenging.

Deze 2-traps overbrenging maakt gebruik van speciale gepatenteerde gekromde, spelingsarme, geharde en slijtvaste vertandingen. Deze compacte zogenaamde Hypoid overbrenging vindt zijn ontstaan in de automobiel industrie en wordt al vele jaren door OMS voor BMW, Ford, Audi en Opel geproduceerd.

Ook in roltrapaandrijvingen van OMS wordt dezelfde overbrenging veelvuldig toegepast. In vergelijking met een kwalitatief hoogwaardige wormwieloverbrenging heeft de OMS Hypodrive een ca. 10 % beter rendement, 30% kleinere afmetingen, 35K lagere opwarming, is onderhoudsarm en heeft 3 tot 5 x minder olievulling.

Door het minimale verlies en de slijtvaste Hypoid overbrenging zijn, naast het sparen van energie, de voordelen terug te vinden in een zeer lage service interval en zeer lange levensduur. Met berekeningen tonen wij aan dat bijvoorbeeld een intensief gebruikte lift over een periode van 20 jaar op energie en onderhoud al meer dan 40.000 Euro kan worden bespaard.

De iets hogere aanschafprijs in vergelijk met een wormwiel wordt binnen een zeer korte tijd terug verdiend. Ook in vergelijking met langzaam lopende gearless machines kan OMS gezien het rendement sterk concurreren en is de aanschafprijs niet afhankelijk van de sterk fluctuerende prijs van magneten.