ATB Motors BV, a Wolong Company

ATB Motors B.V. in Nederland onderdeel van de Oostenrijkse ATB (Antriebs Technik Bauknecht) Groep. Op zijn beurt is ATB 100% eigendom van de Wolong Group (China). Wolong telt wereldwijd tientallen vestigingen en biedt werk aan 13.500 medewerkers.
Als hoofdaandeelhouder is Wolong de strategische investeerder en een sterke partner voor de ATB Groep. De Wolong Group is één van de toonaangevende fabrikanten van elektrische aandrijfsystemen en heeft jarenlange expertise en intensieve samenwerking met een aantal internationaal opererende bedrijven.

ATB Motors is verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten voor de groep in de afzetgebieden BeNelux, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Scandinavië. Lokale verkoopteams bieden ondersteuning voor het gehele pakket aan producten. Een team van technische specialisten en service engineers staat voor u klaar. Wij denken met u mee en vinden samen de juiste oplossing voor uw specifieke toepassing.

In 1919 is ATB opgericht door Gottlob Bauknecht. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant van innovatieve elektrische aandrijfsystemen. Het productprogramma omvat onder meer elektromotoren, generatoren, transformatoren, frequentieregelaars, omvormers en besturingen; van enkele Watts tot 50MW; voor een breed scala van industriële en huishoudelijke toepassingen.
Wij ontwikkelen en leveren standaard, klantspecifieke en projectmatige producten in kleine, middelgrote en grote series.

De ATB Groep, die gerenommeerde merken zoals Brook Crompton (sinds 1878), Schorch (1882), Laurence Scott (1883) en Morley (1897) omvat, heeft wereldwijd ruim 3.500 medewerkers en productievestigingen in Oostenrijk, Duitsland, Groot Brittannië, Polen, Servië en China. Daarnaast heeft ATB Motors B.V. sinds 1990 de vertegenwoordiging van Fuji Electric frequentie omvormers. Ook met de Duitse firma's OMS Antriebstechnik - liftaandrijvingen - en Langer & Laumann - liftbesturingen en deuraandrijvingen - heeft ATB Motors B.V. een langjarige intensieve samenwerking opgebouwd.